088 848 4699

БОТОКС

Изражението на лицето отразява начина, по който живеем и неумолимият ход на времето.

 

И решението: БОТОКС – най-популярното средство напоследък, което без намесата на хирургическия скалпел, коригира бръчките на лицето, задълбочаващи се от постоянните мимики и влиянията на външната среда – слънце, стрес, тютюнопушене и други.

БОТОКСЪТ представлява пречистено терапевтично вещество за подмладяване и намаляване на бръчките на лицето.

 

Истинското освежаване и подмладяване се постига след изглаждането на бръчките от релаксирашия ефект на Ботокса.

 

Изключително бърза и безболезнена процедура, която не налага локално обезболяване.

Понякога еднократното инжектиране не води до максимален резултат, поради спецификата на мимиката и силата на мускулатурата, отговорна за образуването на бръчки. Това налага препоръчителна контролна консултация с цел реална преценка за постигнат резултат. Това се прави на 7ми – 14ти ден, когато се постига максимално разпускане на мускулите.

 

Обикновено след процедурата и в зависимост от типа кожа и мимика ефектът е видим от 3тия до 7мия ден.

 

Индикации за прилагането на ботокс включват:

  • гневната бръчка
  • околоочен контур
  • бръчките на лицето
  • свръхизпотяване на потните жлези
Голямото преимущество за използването на Ботоксa е превенция (профилактика) на бръчките, тъй като кремовете са ефективни само върху най-повърхностния слой на кожата.

 

Как се извършва самата процедура?

 

Много фина и прецизна манипулация, при която се очертават и коментират на момента зоните, които се нуждаят от корекция. Специално направените спринцовки и фини, тънки игли са задължителни за прецизното изпълнение на процедурата и дозировката на веществото. Така не се допуска неестествено изражение, предозиране или други странични ефекти.
Ботоксът е протеинов комплекс, действащ успешно и върху потоотделянето. Неестественото изпотяване (хиперхидроза) се контролира от ВНС (Вегетативната нервна система) и по-емоционални (лабилни), с повишени нива на стрес хора или с физически свръхнатоварвания са рискови за този неприятен ефект.

 

Хиперхидроза е проява на прекомерно и засилено изпотяване на различни части от тялото. Най-често се наблюдава на ръцете, на краката, под мишниците.

 

Симптомите на засилено изпотяване могат да варират. Но обикновено са 3-4 пъти по-засилени от нормалното.През лятото симптомите се засилват. Заболяването предизвиква психологически дискомфорт. Хората се затварят и избягват социалните си контакти.

 

Ботоксът блокира (отпуска) мускулните влакна и нервните импулси инервиращи потоотдаването. Ефектът се запазва 6-7 месеца след еднократно инжектиране в проблемната зона.